Damian Vieira Barreto

Ik ben geboren en getogen op “Dushi Kòrsou”. Hier heb ik mooie jaren mogen meemaken en doorbrengen. Van kleins af aan was ik al heel actief, bijvoorbeeld met het beoefenen van verschillende sporten, padvinderij, vrijwilligersorganisaties en ik was zelfs voorzitter van de Nationale Jeugdadviesraad. Na mijn vwo-diploma te hebben behaald was het tijd voor een nieuwe uitdaging; de vertrouwde omgeving, familie en vrienden te verlaten en naar Nederland te verhuizen om de volgende stap te zetten in mijn leven. Ik ben nu 21 jaar en zit in mijn 2de jaar van de studie geneeskunde aan de Amsterdam universitair medisch centra. Zoals velen zeggen: ”Waar Damian binnenkomt, ontstaat beweging”. Ik zie dit terug in mezelf doordat ik inderdaad energiek, sociaal, creatief, gedreven en behulpzaam ben.