De bestuursleden

 

voorzitter & redactielid LTM, Margriet M Leest

Margriet Maria Leest Geboortedatum 24 april 1963 Geboorteplaats Oranjestad, Aruba, 

Geboren en getogen te Noord op Aruba. Door mijn ouders (wijlen) Tommy en Reineta, familie en vrienden en bezochte scholen heb ik me op verschillende gebieden ontwikkeld. Maar vooral het zwemmen in zee, 3 tot 4x in de week, vaste routine. Na het voltooien van mijn HAVO in 1983, ging ik als beursaal naar Nederland. 

In Zwolle heb ik mijn studie voor docent Engels en Nederlands gevolgd. Hierna heb ik ook een bijstudie Caribbean/West Indian and African Literature gevolgd in York (UK).  

Vanaf 1988 heb ik gewerkt als docent Engels, eerst in het voortgezet onderwijs daarna in het mbo. Naast docent Engels heb ik ook taken als decaan, projectleider en coördinator Internationalisering uitgevoerd. Voor deze laatste heb ik 2 internationale projecten gecoördineerd: Freestyle Montessori on the Job Learning (FROJOL) en Blended Programme (BP). Sinds april 2022 werk ik als adviseur/trainer. 

Politiek 

Ik ben opgegroeid met een vader die politicus was. Vanuit Nederland bleef politiek op de eilanden volgen en maakte ik me meer bekend met die in Nederland door het volgen van cursussen. In 2009 werd ik lid van GroenLinks en werd actiever in Zwolle. Bij de gemeenteraadsverkiezing van 2010 werd ik burgerraadslid. Daar ik mijn werk, coördinatie van internationale projecten en politiek niet kon combineren heb ik niet de gehele periode uitgezeten maar heb ik van dichtbij enorm veel geleerd van gemeentepolitiek. En dit maakte me erg enthousiast om weereens, na oplevering van mijn laatste internationale project, me weer actiever op gemeente politiek te richten. Dit heb ik vanaf 2016 weer gedaan en gekandidateerd voor de Gemeenteraadsverkiezing van 2018 en 2022: beide met positief resultaat voor GroenLinks en voor mij.  

In 2022 werd ik door mij partij ook voorgedragen als Beste Raadslid van het jaar. Deze verrassing vond ik erg bijzonder en ik voelde me erg vereerd. 

Secretaris a.i, Sherwin W Burke

Sherwin W. Burke is geboren op Saint Vincent and the Grenedines. Op mijn achtste ben ik naar Curaçao verhuisd waar ik ben opgegroeid. Na de basisschool, Pr. Magriet te Buenavista, heb ik een praktijkopleiding gevolgd en afgerond op de Hendrikschool te Willemstad. Papiaments les kreeg van R Ridderplaat. PD boekhouding gevolgd op LEM Curaçao. Na een loopbaan als night auditor op Curaçao en St maarten ben ik 1980 naar Nederland verhuisd.   

In Nederland boekhoudkundig- en financieel opleidingen gevolgd w.o. PD boekhouding, PDL, MBA, en SPD bij instituut Marcus Verbeek/Prahep. Ook 2 jaar bedrijfseconomie bij Haagse hogeschool gevolgd. Na een loopbaan van 43 jaar bij diverse instanties, in het bijzonder de gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen en later van Curaçao ben ik sinds kort met pensioen. Meertalige achtergrond heeft meerdere voordelen in de ontwikkeling van een kind. Als bestuurslid (secretaris) van levende talen Papiaments wil ik vanuit mijn ervaring en affiniteit van Papiaments te bevorderen. Doelstelling is uiteindelijk bij te dragen aan versterking van de maatschappelijke positie van migranten uit de ABC eilanden. 

 

Penningmeester a.i, Sergio Kappel 

 

Sergio Kappel is geboren op Curaçao in het jaar 1987. Ik ben opgegroeid in de wijk Santa Maria in een multicultureel huishouden waarbij drie talen werd gesproken: Spaans, Papiaments en Nederlands.  

Ik heb de Marnix Kleuterschool en Marnix Basisschool bezocht. Na de basisschool ben ik naar de Radulphus College gegaan in het jaar 1999. Op het Radulphus College heb ik het VWO afgerond met profiel “Economie & Maatschappij” in het jaar 2005.  

In het jaar 2005 ben ik als bursaal gekomen naar Nederland om rechten te studeren aan de Universiteit van Leiden. De opleiding paste niet bij mij en besloot ik om “Informatica & economie” te studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze opleiding paste niet helemaal bij mij en besloot ik Bedrijfskundige informatica te gaan studeren aan de Haagse Hogeschool in 2007. In 2015 was ik afgestudeerd. Naast het studeren heb ik als systeembeheerder gewerkt bij verschillende IT-bedrijven in Nederland en sinds september 2021 ben ik werkzaam voor Microsoft Nederland.  

Ik besloot de rol van penningmeester te bekleden omdat ik met mijn kennis van bedrijfskunde en boekhouden een steentje wil bijdragen aan StudieAmigou, de organisatie die Caribische studenten ondersteunt in de Nederlandse taal.